KAPADOKYA TURU ( UÇAKLI )

KAPADOKYA TURU ( UÇAKLI )

BAŞLANGIÇ

BİTİŞ

KAÇ GÜN

4 gün

KAÇ GECE

3 gece

KAMPANYALI TUR

Hayır
1. Gün

İSTANBUL - KAYSERİ - HACIBEKTAŞ

İstanbul - Kayseri uçuşu ile Nevşehir - Niğde - Kayseri üçgenindeki doğuda 3916 m. yükseklikte Erciyes, güneyde 3268 m. yükseklikteki volkanik Hasandağı ile sınırlanmış, Güzel Atlar ülkesi Kapadokya bölgesine varış. Havalimanında buluşacağımız aracımızla, ilk olarak Horasan’da dünyaya gelen Yeniçerilerin Piri Hacıbektaş Veli’nin Türbesi’nin de bulunduğu Hacıbektaş ilçesine gidiyoruz. Çeşmeleri, avluları, kara kazanı ve postları ile geçmişten gelen kültürün bir yansımasını yaşayacağımız bu yerde verilen serbest zaman sonrası Kapadokya’ya giderek burada yöresel restoranda öğlen yemeği alıyoruz. Yemeğimizin ardından derinliği 90 m. civarında henüz 8 katı görülebilen 20.000 kişinin yaşayabileceği Derinkuyu Yeraltı Şehri (Kaymaklı veya Yeraltı Şehri) ilk durağımız. Gezimizin ardından bir sonraki noktamız olan muhteşem bir manzaraya ve doğaya sahip Ihlara Vadisi'ne doğru yola çıkıyoruz. Ihlara Vadisi içerisinde yer alan Ağaçaltı, Yılanlı Kilise’lerini gezdikten sonra konaklamak üzere Kapadokya’daki otelimize gidiyoruz

2. Gün

KAPADOKYA

Dileyen misafirlerimiz sabahın erken saatlerinde Balon Turu ile gökyüzünden doğanın bu mükemmel ressamlığını seyretme imkanı buluyor (ekstra). Otelde alınan kahvaltı sonrası, ilk olarak içinde; 20 civarında kilise, 7 yemekhane, kilerler, mahzenler, manastırlar ve mezar odalarının bulunduğu Göreme Açık Hava Müzesi’ni gezmek için hareket ediyoruz. St. Barbara, Elmalı, Yılanlı, Çarıklı Kiliseler, Kızlar Manastırı, Yemekhane, Mutfak, Kiler, Şaraphane, Şapel ve İncil’in baştan sona resmedildiği Tokalı Kilise müzede göreceğimiz yerler arasında. Ardından 1-2-3 başlı peribacalarının bulunduğu ilginç vadi Paşabağ (Keşişler Vadisi) gezisi. Peribacaları oluşumunun en iyi görülebileceği vadilerin başında gelen bu yerden sonra,  görenlerin her seferinde başka bir şekilde yorumladıkları Dervent Vadisi (Düşler Vadisi) de geziliyor. Sonrasında ise Üç Güzeller Mevkii'nde şapkalı peribacalarının en güzel örnekleri eşliğinde verilecek fotoğraf ve gezinti molası veriyoruz. Rehberimizin anlatımı eşliğinde Ürgüp panoramik gezimizi yapmak için yola çıkıyoruz. Burada Asmalı Konak dizisinin çekildiği konağı görüp bölgenin mükemmel şaraplarını tatmak üzere şarap evine gidiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği için otelimize geçiyoruz. “Dileyenler yöreye özgü Kuzu Gecesine (Türk Gecesi eğlencesi) gidiyorlar (ekstra).


2. Gün

KAYSERİ - İSTANBUL

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından Güvercinlik Vadisi’nde fotoğraf molası veriyoruz ve sütte kavrulmuş kabak çekirdeği alışveriş imkânı veriyoruz. Avanos’ta Kızılırmak nehri kenarında gezimizin ardından Kayseri’ye gidiyoruz. Kayseri içinde yapılacak olan turda, Gevher Nesibe Sultan için yapılmış olan ilk tıp okulu, Hunat Medresesi ve Camii, Döner Kümbet, İç Kale… Panoramik olarak görülüyor. Yöresel ürünler için verilen serbest zamanda yapılan alışverişin ardından Kayseri havalimanına giderek İstanbul’a uçuyoruz. Diğer turlarımızda tekrar görüşmek üzere tüm misafirlerimize SEE YOU :) diyoruz.


REZERVASYON FORMU