İZMİR UZAY KAMPI

İZMİR UZAY KAMPI

BAŞLANGIÇ

BİTİŞ

KAÇ GÜN

gün

KAÇ GECE

gece

KAMPANYALI TUR

Hayır
1. Gün

İstanbul-İzmir (Uçuş)

SEEYOU TRAVEL yetkilileri ve rehberimiz eşliğinde sabah erken saatte okul bahçesinde buluşma. Okul bahçesinden havaalanına hareket ediyoruz. Uçuş işlemlerinin ardından uçakta yerimiz alıyor ve İzmir’e hareket ediyoruz. İzmir’de bizi bekleyen aracımıza binerek şehir merkezinde panoramik tur yapıyoruz. Panoramik turda şehrin önemli yerlerini gezip tanıyoruz. Şehirde alacağımız öğlen yemeğinin ardından İzmir Uzay Kampına geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği İzmir Uzay kampında olacaktır.

2. Gün

UZAY KAMPI

Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Programı ile gençlere uzay bilimleri alanında eğitim verilir, öğrenciler uzay simülasyonları ile takım çalışmasına teşvik edilir ve uzay teknolojileri ile tanışmaları sağlanır.


Aktiviteler


  • Hidroponik (topraksız bitki yetiştirme) yönteminin öğretilmesi
  • Gözlemevimizdeki teleskopla Apollo araçlarının indiği Ay’ın kraterlerinin, Jüpiter’in kuşaklarının, Satürn’ün halkalarının, takımyıldızlar içindeki çift yıldızların gözlenmesi
  • Yapay gece gökyüzünün oluşturulduğu dijital yıldız evinde konum astronomisi ve gök mekaniğinin anlatılması
  • Fizik ve kimyanın temellerinin açıklandığı deneyler sunumu ve uzayın araştırılması çalışmalarında fen bilimlerinin nasıl kullanıldığının anlatılması
  • Mars gezgini simülatörüyle sanal Mars keşfi
  • Gök atlası ile gök mekaniği anlatımı
  • Uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörlerimizden iki tanesinin kullanılması(*)


(*)Simülatörlerin güvenli kullanabilmesi için minimum boy uzunluğu 120 cm, maksimum ağırlık ise 95 kg’dır. Bu şartları sağlamayan katılımcılar program içeriğindeki simülatörleri güvenlik nedeniyle kullanamazlar. 


·         Uzay İstasyonu Görevi (Programın en etkileyici ve özel aktivitesidir.)


  • Gerçek uzay mekiği görevlerinde yapılan çalışmaların canlandırıldığı bu aktivitede her bir takım üyesine, uzay mekiği Discovery’de komutan, Uzay İstasyonu modüllerinde uçuş mühendisi  ve yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi gibi görevler verilir.


 


 


  • Her bir görev ayrı derecelerde sorumluluk alma ve liderlik özelliği gerektirir. Eğer bir takım üyesi önemli bir sorumluluğu ya da görevi ihmal ederse, bu tüm uçuş görevinin başarısız olmasına neden olabilir.


Program katılımcıları bu görevle bilgiyi paylaşma ve takım halinde başarıya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğrenirler.


3. Gün

EFES-ŞİRİNCE-İZMİR-İSTANBUL (Uçak)

Sabah saatlerinde İzmir Uzay Kampından Efes’e hareket Efes Antik kenti gezisi ardından öğlen yemeği için restorana geçiyoruz. Yemeğimizin ardından  Şirince köyüne gidiyoruz. Eski bir Rum köyü olan Şirince’yi gezdikten sonra İstanbul’a gitmek üzere İzmir havaalanına hareket ediyoruz. Siz sevgili öğrencilerimizi bir sonraki gezimizde tekrar aramızda görmek üzere SEEYOU J diyoruz.


REZERVASYON FORMU