KÜTAHYA "FRİG VADİSİ"

KÜTAHYA "FRİG VADİSİ"

BAŞLANGIÇ

BİTİŞ

KAÇ GÜN

gün

KAÇ GECE

gece

KAMPANYALI TUR

Hayır
1. Gün

Gün İstanbul-Kütahya-Arkeoloji Müzesi-Germiyan Konağı-Çini Müzesi-Ulu Cami-Mevlevihane

SEEYOU TRAVEL yetkilileri ile belirtilen kalkış noktalarında buluşmanın ardından rehberimiz anlatımları ve araç içi ikramlar eşliğinde Adapazarı,Bozüyük üzerinden yaklaşık 5 saatlik bir yolculuk sonrasında Kütahya`dayız. Eski evleri, dar sokakları ve çinileriyle meşhur Kütahya`da ilk durağımız Kütahya Arkeoloji Müzesi. Daha sonra Germiyan Sokağı ve bu sokaktaki konakları geziyoruz. Öğle yemeği molasından sonra gezimiz Kütahya`ya gelip çini yapımını görmemek olmaz diyerek çini imalathanesi ve Çini Müzesi ziyaretimizle sürüyor. Ulu Camii ve Eski Mesnevi hane`yi gezdikten sonra Döner Kule`de bir çay molası veriyoruz. Akşamüstü otelimize yerleşiyor ve yemeğe kadar dinleniyoruz. Akşam yemeğimiz otelimizde.

2. Gün

Çavdarhisar-Aizonai Antik Kenti-Afyon-Arkeoloji Müzesi-Karahisar Kalesi-Yılantaşı-Maltaş

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Kütahya yakınında Çavdarhisar ilçesinde bulunan tarihi Aizanoi Antik Kenti`ni görüyoruz. Dünyadaki en sağlam kalabilen Zeus Tapınağı dünyanın ilk Antik Tahıl Borsası, Sütunlu Yol, Mozaikli Hamam görülecek yerler arasında. Kütahya gezimizden sonra bu güzel ilimizden ayrılıp Afyon`a doğru yol alıyoruz. .Afyon`a vardığımız da önce Arkeoloji Müzesi ve Ulu Camii, sonrasında Afyon Karahisar Kalesi`ni geziyoruz. Daha sonra Friglerin en özgün eserleri olan Kibele Kabartması`nı, Yılantaşı ve Maltaş`ı gördükten sonra Volkanik kayalara oyularak yapılmış. Gezilerimiz sonrasında otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün

SANATLAR MÜZESİ

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, otelden ayrılıp Eskişehir`e doğru yola çıkıyoruz. İlk olarak Seyitgazi ilçesinde Seyit Battal Gazi Külliyesi ve Türbesini de ziyaret ederek gezimize başlıyoruz. Bu gezinin ardından "Frig Vadisi" olarak adlandırılan bölgeye hareket ediyoruz. İlk durağımız Antik Frig şehri olan Midas Kenti olacak. Burada Midas anıtı (Yazılıkaya), Küçük Yazılıkaya, Frig Kült Anıtı ve kaya mezarlarını görüp yolculuğumuza devam ederek Eskişehir`e varıyoruz. geliyoruz. Varışımızın ardından ilk oalrak öğlen yemeği için Kentparkta bulunan  restoranımıza geçiyoruz .Yemekten sonra Balmumu Heykelleri Müzesini Çağdaş Cam Sanatları Müzesini  gezdikten sonra Atlı Han`a geliyoruz. Geleneksel el sanatlarının ve özellikle meşhur Lületaşının en güzel örneklerinin sergilendiği çarşıda alışverişleriniz için serbest zaman verdikten sonra otelimize yerleşiyoruz.

4. Gün

İSTANBUL'A DÖNÜŞ

Sabah  kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra ilk yerli otomobil olan Devrim’i görmek için Tülomsaş’a gidiyoruz.Ardından  porsuk çayı kenarın da yürüyüş yapıp, Haller Gençlik Merkezi`nde çaylarımızı yudumlayıp alışveriş için serbest zaman verdikten sonra Sazova Bilim Ve Kültür Parkına gidiyoruz.Burada Masal Şatosu,Korsan Gemisini Panoramik oalrak görüyor nostaljik tren le parkı dolaşıyoruz.Ardından İstanbul`a dönüş için yola koyuluyoruz. İstanbul‘da akşam saatlerinde sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir başka seyahatimizde görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

REZERVASYON FORMU