DOĞU EKSPRESİ İLE KARS 7. DÖNEM KARS TURU

DOĞU EKSPRESİ İLE KARS 7. DÖNEM KARS TURU

BAŞLANGIÇ

BİTİŞ

KAÇ GÜN

5 gün

KAÇ GECE

4 gece

KAMPANYALI TUR

Hayır

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

 Ankara –İstanbul YHT Ekonomi Sınıf Tren Bileti ( Koltuk)

  Kars – Ankara Doğu Ekspresi Yataklı Vagon Bileti (Yataklı Kompartman) 
 İstanbul Sabiha Gökçen – Kars Pegasus Havayolları Ekonomi Sınıfı Uçak Bileti 
 Kars - Ani Harabeleri - Çıldır gölü - Sarıkamış ulaşım hizmetleri 
 Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
  3 Gece Kars-ı Şirin ya da Kars Kale Otel Konaklaması
  1 Gece Yataklı Vagon Tren Konaklaması
  Otellerimizde alınan 3 Sabah Kahvaltısı 
 Otellerimizde alınan 3 Akşam yemeği 
 Müze ve Ören Girişleri 
 Zorunlu Seyahat Sigortası  SEEYOU TRAVEL Güvencesi

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

 Tren seyahatinde alınan tüm öğünler

  Kafkas Halk Oyunları Gösterisi
  Kişisel harcamalar, Alışverişler 
 Çıldır Gölü Kızaklı Fayton turu
  Sarıkamış Kayak Merkezi Telesiyej biniş ücretleri
  Tüm Öğlen yemekleri 

1. Gün

İstanbul - Kars Seyahati (Pegasus Havayolları) Kars Müzesi, Tren Garı, Vilayet Konağı, PTT Binası, Hekim Evi, Kale, Oniki Havariler Kilisesi, Taş Köprü, Namık Kemal Evi, Defterdarlık Binası, Fethiye Camii

Sabah 07:20 de siz değerli misafirlerimizle Sabiha gökçen havalimanında buluşmamızı takiben 09:20 İstanbul Sabiha Gökçen - Pegasus Havayolları uçuşu ile Kars seyahatimizi gerçekleştiriyoruz. Kars havalimanı varışımızdan sonra tur aracımız ile buluşarak turumuza başlıyoruz. Bugün yapacağımız Kars merkez gezimizde geniş sokakları, planlı yerleşimi, Ruslardan kalan binaları, kentin tarihi yapılarını panoramik olarak görme imkanı bulacağız. Yapacağımız Kars şehir turunda: Rus işgali sırasında yapılan ve hala kullanılmakta olan binaların bir kısmını panoramik olarak bazılarını da giriş yaparak göreceğiz. Vali Konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii), Demir Köprü, İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), Kars Kalesi, Tren Garı, Taş Köprü, 12 havariler kilisesi, Kars Müzesi göreceğimiz yerler. Akşam saatlerinde programımızı sonlandırıyor ve otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama otelimizde. 

2. Gün

Ani Harabeleri, Aziz Gagik Kilisesi, Havariler Kilisesi, Çıldır Gölü, Atlı Kızak

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Ani Harabeleri'ne hareket ediyoruz. Varışımızın ardından 2016 yılında Unesco Dünya Miras Listesi’ne kabul edilen Ani Harabeleri’nin nemli tarihi yapılarını rehberimizin anlatımları eşliğinde geziyoruz. Gezeceğimiz yerler arasında; Gagik Kilisesi, Havariler Kilisesi, Aziz Krikor Şapeli, Aziz Prktich (Halashar) Kilisesi, Büyük Katedral (Fethiye Camii), Tigran Honents Kilisesi, Bakireler Manastırı, Ateşgede Tapınağı, Gürcü Kilisesi, Selçuklu Sarayı ve Kalesi, Ebu-l Menuçehr Camii bulunmaktadır. Ani Harabeleri gezimiz sonrasında, deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikte bulunan, Çıldır Gölü’ne hareket ediyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanda, kış dönemlerinde buz tutan olan göl üzerinde kızakla kısa bir tur yapabilir, yürüyüş yapabilirsiniz. Serbest zaman sonrasında, gölde balık avına çıkacak ve avladığımız balıkları göl kenarındaki lokantada beraberce yiyeceğiz (Ekstra). Yemek sonrası, otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün

Sarıkamış Kayak Merkezi ve Boğatepe (Zavot) Köyü, Peynir Müzesi, Kars Şehir Merkezi

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından aracımıza Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, 1936 yılına kadar Zavot adı ile bilinen, Kars gezimizde görülmeye değer yerlerden birisi olan, Boğatepe Köyü’ne gidiyoruz. Eski bir Malakan Köyü olan Boğatepe Köyü içerisinde bulunan Türkiye’nin ilk ve tek peynir müzesi bulunmaktadır. Burada farklı kültürlerin karşılıklı etkileşimi ile yöredeki flora ve yerel hayvan ırklarının özelliklerini birleştirerek Gravyer ve Kaşarın damaklarda nasıl bir özgün bir lezzete dönüştüğünün hikâyesini görebilirisiniz. Halen Kars bölgesinde geleneksel Gravyer ve Kaşar üretimin yapıldığı tek köy olan Boğatepe Köyü’nde yapacağınız kısa bir köy gezisi sonrasın da Sarıkamış'a hareket ediyoruz. Yolumuzun üzerindeki Şehitler Anıtı'nı ziyaret ettikten sonra Sarıkamış'ta Katerina Köşkü'nü dıştan görüyoruz. Sarıkamış denilince ilk akla gelen Kayak Merkezini misafirlerimizin görebilmesi için burada serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman esnasında Kayak yapmak isteyen misafirlerimiz ekipmanlarını alarak Kayak yapabilirler. Serbest zamanımızın sona ermesiyle birlikte otelimize dönüş seyahatimizi gerçekleştirerek dinlenmeye çekiliyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama otelimizde

4. Gün

Doğu Ekspresi ile Kars - Ankara Seyahati ( 1 gece Tren Konaklama )

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Kars Tren garına transfer oluyor ve TCDD Doğu Ekspresi yataklı vagonumuzda odalarımıza yerleşiyoruz. Saat 08:00 'de hareket edecek Doğu Ekspresi ile 24 saat sürecek bir seyahate başlıyoruz. Özellikle Kış manzaralarının en güzelini sunan Kars - Erzurum - Erzincan hattını gündüz saatlerinde geçmenin verdiği bol manzaralı ve keyifli bir seyahat bizi bekliyor olacak. Bugün ve gecemizi birbirinden farklı Anadolu manzaralarını seyrederek geçiriyoruz. Öğlen ve Akşam yemeği için Trenin Yemekli vagonunda Restorandan ücreti karşılığında temin edilebilir. Gecemizi trende seyahat halinde ve odalarımızda keyifli bir uyku ile geçiriyoruz. Bu gece Konaklama Trende Yataklı odalarımızda. 

5. Gün

Ankara - İstanbul YHT Dönüş seyahati ve Tur bitişi

Bir önceki gün başlayan Doğu Ekspresi Tren seyahatimiz sabah saat 08:00 sularında Ankara'ya ulaşmamız ile sona eriyor. Ankara YHT Garı’ndan Saat 10:00 da hareket edecek olan Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Treni ile İstanbul seyahatimize devam ediyoruz. Saat 14:00 'de İstanbul Pendik Garı’na ulaşmamızın ardından turumuzu burada noktalıyor ve yeni bir gezide buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

REZERVASYON FORMU