ABANT GÖLÜ AMASRA SAFRANBOLU TURU

ABANT GÖLÜ AMASRA SAFRANBOLU TURU

BAŞLANGIÇ

BİTİŞ

KAÇ GÜN

gün

KAÇ GECE

gece

KAMPANYALI TUR

Hayır
1. Gün

ABANT GÖLÜ MİLLİ PARKI – SAFRANBOLU-YÖRÜK KÖYÜ- SİPAHİOĞLU KONAĞI

Sabah 07:00 da İSTANBUL’dan hareket ederek lüks araçlarımızda bol ikramlarla yapacağımız yolculuğun ardından Abant’a varıyoruz ediyoruz. Doğanın eşsiz yaratıcılığı ve ortaya çıkan muhteşem manzaraya şahit olmaya başlıyorsunuz. Öncelikle Abant Gölü çevresinde bir yürüyüşümüz olacak. Göl çevresindeki yürüyüşümüz esnasında hayatınız boyunca unutamayacağınız fotoğraf karelerini yakalayıp çektiğinizde anılarınızın en güzellerinden biri olarak kalacağından emin olabilirsiniz. Gölü dolaştıktan sonra acıkan karınlarımızı sucuk ekmek eşiğinde doyuruyoruz.(EKSTRA).Alınan yemeğin ardından Türklerin ve Rumların ortak yaşantısının izlerini taşıyan Eski bir Bektaşi köyü olan Yörük Köyü gezimize başlıyoruz. Köyün ortak yaşamını yansıtan çamaşırhane gezimizi Filiz teyze!nin  anlatımları ile tamamlıyoruz.   Ardından Sipahioğlu Konağı’nın harem ve selamlık bölümlerini geziyoruz. Köy kahvesindeki molayı takiben aracımıza binip konaklamak üzere otelimize geçiyoruz.

2. Gün

SAFRANBOLU - - HÜKÜMET KONAĞI - SAAT KULESİ - DEMİRCİLER ÇARŞISI - CİNCİ HAN - KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞA CAMİİ - YEMENİCİLER ÇARŞISI - AMASRA - BAKACAK TEPESİ - KEMERE KÖPRÜSÜ - KİLİSE - ÇEKİCİLER ÇARŞISI - AMASRA MÜZESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından panoramik olarak göreceğimiz Hükümet Konağı'nın ve Saat Kulesi'nin bulunduğu Kale Mevkii'ni Hıdırlık Tepesi'nden fotoğraf alıyoruz. Buradan hiç bir evin diğerinin görüşünü kısıtlamadığı ve ne kadar düzenli bir şekilde konumlandırıldığını görebileceksiniz. Safranbolu'nun ruhunu yansıtan sokaklardan geçerek Semerciler, Manifaturacılar, Demirciler, Bakırcılar Çarşıları'nı, panoramik Cinci Han ve Hamam, İzzet Mehmet Paşa Camii ve Köprülü Mehmet Paşa Camii'ni geziyoruz. Tarihi kentin meşhur lokumcusunda lokuma dair bilgi alırken aynı zamanda lezzetli lokumlarından tatma ve alışveriş imkânı. Yemeniciler Arastası'nda verdiğimiz alışveriş molasını takiben Strobon’a göre Amazonlar tarafından kurulmuş olan, adını bir Pers prensesi Amastris’den alan Karadeniz’in eşsiz güzelliklerine sahip Fatih Sultan Mehmet tarafından “Çeşm-i Cihan buramı ola'' (Dünya’nın Gözü) diye adlandırılan Amasra’ya varıyoruz..Amasra!nın   ünlü balık restoranlarında öğle yemeği alıyoruz.(ekstra) .Yemeğimizin ardından İhtişamını halen koruyan surlarla çevrili kent sokaklarında gezerken küçük bir adayı ana karaya bağlayan Kemere Köprüsü, Kilise Camii ve Çekiciler Çarşısı'nı gezdikten sonra kentten ayrılıyoruz ve İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz.

REZERVASYON FORMU