DOĞU EKSPRESİ İLE KARS 1. DÖNEM

DOĞU EKSPRESİ İLE KARS 1. DÖNEM

BAŞLANGIÇ

03.02.2019

BİTİŞ

07.02.2019

KAÇ GÜN

5 gün

KAÇ GECE

4 gece

KAMPANYALI TUR

Hayır

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

İstanbul - Ankara YHT Tren Biletleri ( Koltuk)

 Ankara - Kars Doğu Ekspresi Yataklı Vagon Biletleri ( Yataklı Kompartmanı)                                                                                                        Kars - İstanbul Sabiha Gökçen Uçak Biletleri (17.01.2018 / TK 7301 / Kalkış: 15:45) 
 Kars - Ani Harabeleri - Çıldır gölü - Sarıkamış ulaşım hizmetleri 
 Profesyonel Rehberlik Hizmetleri 
 3 Gece Kars-ı Şirin yada Kars Kale Otel Konaklaması 
 1 Gece Yataklı Vagon Tren Konaklaması 
 Otellerimizde alınan 3 Sabah Kahvaltısı 
 Otellerimizde alınan 3 Akşam yemeği 
 Müze ve Ören Girişleri 
 Zorunlu Seyahat Sigortası

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

 Tren seyahatinde alınan tüm öğünler 

 Kişisel harcamalar, Alışverişler
  Çıldır Gölü Kızaklı Fayton turu 
 Sarıkamış Kayak Merkezi Telesiyej biniş ücretleri 
 Tüm Öğlen yemekler

1. Gün

İstanbul - Ankara Seyahati (YHT), Ankara - Kars Seyahati (Doğu Ekspresi)

Siz değerli misafirlerimiz ile saat 12.00’de İstanbul Pendik Tren Garı’nda buluşuyoruz. Saat 12:30’da hareket edecek olan Yükse Hızlı Tren ile Ankara’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 4.5 saat yolculuğun ardından Ankara’ya ulaşıyoruz. Varışımızın ardından 18:00 hareketli TCDD Doğu Ekspresi yataklı vagonumuzda odalarımıza yerleşiyor, uzun ve güzel bir tren yolculuğuna başlıyoruz. Seyahat süremizce Anadolu'nun kış
mevsimde yaşadığı güzellikleri görme imkânını bulacağız. Akşam yemeği ve Konaklama trende yataklı odalarımızda.

2. Gün

Doğu Ekspresi ile Kars Yolculuğu

Gün boyunca trende geçireceğimiz zamanımız ara duraklarda kısa bekleme anları ve bol bol fotoğraf manzaraları eşliğinde devam edecek. Bir günlük yolculuk macerasının ardından akşam saatlerinde Kars Tren Garı’na varıyoruz ve garda bizleri bekleyen aracımıza binip otelimize doğru gidiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

3. Gün

Kars Müzesi, Tren Garı, Vilayet Konağı, PTT Binası, Hekim Evi, Kale, Oniki Havariler Kilisesi, Taş Köprü, Namık Kemal Evi, Defterdarlık Binası, Fethiye Camii, Sarıkamış Şehitler Anıtı, Katerina Köşkü

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Osmanlı İmparatorluğu'nun en fazla eser bıraktığı doğudaki tek şehir olan ve 40 yıl boyunca Rus yönetimi altında kalan Kars şehir turumuza başlıyoruz. Rus işgali sırasında yapılan ve günümüze hala kullanılmakta olan binaların bir kısmını göreceğiz. Gezeceğimiz yerler arasında Kars Müzesi, Tren Garı, Vilayet Konağı, PTT Binası, Demir Köprü, İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Kale, On iki Havari Kilisesi, Taş Köprü, Namık Kemal’in evi, Rus dönemi taş yapılarından olan Defterdarlık Binası, Sağlık Müdürlüğü ve Belediye Binası, Fethiye Camii (Alexander Nevski Kilisesi) yer alacak. Sonrasın da Sarıkamış Şehitler Anıtı’nı ziyaret ediyoruz. Ardından, Kraliçe Katerina için yapılmış, Av Köşkü’nü dışarıdan fotoğraflıyoruz. Gezilerimiz sonrasında, otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün

Ani Harabeleri, Aziz Gagik Kilisesi, Havariler Kilisesi, Çıldır Gölü, Atlı Kızak

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Ani Harabeleri'ne hareket ediyoruz. Varışımızın ardından 2016 yılında Unesco Dünya Miras Listesi’ne kabul edilen Ani Harabeleri’nin nemli tarihi yapılarını rehberimizin anlatımları eşliğinde geziyoruz. Gezeceğimiz yerler arasında; Gagik Kilisesi, Havariler Kilisesi, Aziz Krikor Şapeli, Aziz Prktich (Halashar) Kilisesi, Büyük Katedral (Fethiye Camii), Tigran Honents Kilisesi, Bakireler Manastırı, Ateşgede Tapınağı, Gürcü Kilisesi, Selçuklu Sarayı ve Kalesi, Ebu-l Menuçehr Camii bulunmaktadır. Ani Harabeleri gezimiz sonrasında, deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikte bulunan, Çıldır Gölü’ne hareket ediyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanda, kış dönemlerinde buz tutan olan göl üzerinde kızakla kısa bir tur yapabilir, yürüyüş yapabilirsiniz. Serbest zaman sonrasında, gölde balık avına çıkacak ve avladığımız balıkları göl kenarındaki lokantada beraberce yiyeceğiz (Ekstra). Yemek sonrası, otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

5. Gün

Boğatepe (Zavot) Köyü, Peynir Müzesi, Kars Şehir Merkezi

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, 1936 yılına kadar Zavot adı ile bilinen, Kars gezimizde görülmeye değer yerlerden birisi olan, Boğatepe Köyü’ne gidiyoruz. Eski bir Malakan Köyü olan Boğatepe Köyü içerisinde bulunan Türkiye’nin ilk ve tek peynir müzesi bulunmaktadır. Burada farklı kültürlerin karşılıklı etkileşimi ile yöredeki flora ve yerel hayvan ırklarının özelliklerini birleştirerek Gravyer ve Kaşarın damaklarda nasıl bir özgün bir lezzete dönüştüğünün hikâyesini görebilirisiniz. Halen Kars bölgesinde geleneksel Gravyer ve Kaşar üretimin yapıldığı tek köy olan Boğatepe Köyü’nde yapacağınız kısa bir köy gezisi sonrasın da, Kars şehir merkezine dönüyoruz. Öğle yemeği ardından, kalan zamanımız da, şehirde kısa bir alışveriş süresi veriyoruz. (Bu arada Kars Kaşarı ve Gravyer Peynirini almanızı öneririz.) Serbest zaman sonrasında, Anadolu Jet Havayolları saat 15.45 Kars – Sabiha Gökçen Havalimanı uçağına binmek için, Kars Havaalanı’na hareket ediyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından İstanbul’a dönüyoruz. Bir sonraki serüvenimizde tekrar görüşmek üzere siz değerli misafirlerimize SEEYOU  diyoruz.

REZERVASYON FORMU