EGE KÖYLERİ TURU

EGE KÖYLERİ TURU

BAŞLANGIÇ

BİTİŞ

KAÇ GÜN

gün

KAÇ GECE

gece

KAMPANYALI TUR

Hayır
1. Gün

İSTANBUL–YALOVA-BURSA-MANİSA- İZMİR

Siz değerli misafirlerimiz ile akşam saatlerinde  Lüx Otobüslerimiz ve sizlere ikram edeceğimiz yemek paketi ve ikramlarımız eşliğinde İstanbul’ dan hareket ederek Yalova-Bursa üzerinden İzmir’e doğru yola çıkıyoruz

2. Gün

KEMALPAŞA KIMIZ ÇİFTLİĞİ – BONCUK KÖYÜ – KULA – KULADOKYA – KULA EVLERİ – KENAN EVREN EVİ

Sabah saatlerinde varışımızın ardından Kemalpaşa Kımız Çiftliğinde köy kahvaltımızı ( Ekstra ) alıyoruz. Kırgızistan’dan Türkiye’ye gelen bir Türk ailesinin oluşturduğu Orta Asya Türk Kültürü’nün ve Geleneklerin yansıtıldığı Otağı geziyoruz. Arzu eden misafirlerimiz burda kımızın tadına bakabilir veya ata binebilir ( Ekstra ) Ardından asıl adı Kurudere Köyü ya da köy halkının çoğunun önemli geçim kaynağı olan Nazar Boncuğu üretimine istinaden Boncuk Köy olarak adlandırılan köyümüze uğruyoruz. Köy halkının kendi evlerinde ürettiği nazar boncuklarının şekil verildiği fırınları yerinde görerek alışverişimizi yapıyoruz. Serbest zaman sonrası Antik Çağ’da, Yanık ülke olarak adlandırılan Kula’ya ulaşıyoruz. Kula şehir merkezinde Tarihi Osmanlı evleri, kanalları, restore edilerek turizme kazandırılan eski bir Kula Konağı olan Kenan Evren Etnografya Müzesini gezdikten sonra alışverişimizi yapacağımız eski çarşıda serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası Anadolu’nun en genç volkanik oluşumunun bulunduğu Kapadokya benzeri peri bacaları, volkanik konileri göreceğimizi Kuladokya bölgesi olarak bilinen jeopark alanını geziyoruz. Vereceğimiz serbest zaman sonrasında otelimize hareket ediyoruz. Kuşadası veya Selçuk’da bulunan otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama.

3. Gün

SÖKE - DOĞANBEYLİ KÖYÜ – DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARK – DİDİM – APOLLON TAPINAĞI - BAFA GÖLÜ – HERAKLİA ANTİK KENTİ - KAPIKIRI KÖYÜ

Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Söke’ye bağlı geçmişteki ismi Domatia olan günümüzdeki ismi Doğanbeyli’ye hareket ediyoruz. Köyümüzde ilk olarak Dilek Yarımadası Milli Parkına ait müzeyi ziyaret edip, milli park hakkında slayt gösterisi izleyip ve bilgi alarak, tarihi dokusunu koruyan köy içinde kısa bir tur yapıyoruz. Entel Köy Efe Köye Karşı – Dedemin İnsanları filmlerinin çekildiği köyde çaylarımızı yudumluyoruz. Serbest zaman sonrası köyden güzel anılarla ayrılarak Antik Çağda inşa edilmiş olan en büyük 3.tapınak olan Didim Apollon Tapınağı geziyoruz. Tapınak gezimiz sonrası öğle yemeği molası veriyoruz. Yemekten sonra Ege Bölgesinin büyük gölü olan Bafa Gölü çevresinde bir kısa tur atıp doğanın tarihle buluştuğu göl kenarında Kapıkırı Köyüne gidiyoruz. Köyün içerisinde yer alan Heraklia Antik Kent kalıntılarını görüp, gölü fotoğraflayıp, közde kahve molası verip serbest zaman sonrasında otelimize hareket ediyoruz. Kuşadası veya Selçuk’da bulunan otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama.

4. Gün

ŞİRİNCE – ŞİRİNCE – ESKİ RUM EVLERİ – ŞİRİNCE ŞARAPLARI - AYASULUK KALESİ VE TEPESİ - TİRE - ÖDEMİŞ – BİRGİ

Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Şarabı ve eski Rum evleri ile meşhur, kendinizi düşsel bir ülkedeymiş gibi hayal edeceğiniz, evleri, sokakları ve insanları ile sizleri kendine çeken Şirince'ye hareket ediyoruz. Şirince gezimizi takiben Selçuk’a geçiyor. Burada Selçuk Şehir Turu Ayasuluk Kalesi ve Tepesini panaromik gördüktensonrasında Tire’ye hareket ediyoruz. Tire de çarşısını gezerek turumuza başlıyoruz, zanaatların son örneklerini ( Keçecilik, Urgancılık, Nalıncılık, Semercilik, Saraçlık ve Yorgancılık ) ustalarını tezgâhları başında görerek bilgi alıyoruz, sonrasında çay ve kahve içmek için serbest zaman vereceğimiz Dere Kahvesine uğruyoruz. Tire gezimiz sonrası Müze kent olan ve hayran kalacağınız Birgi’ye hareket ediyoruz. Birgi’de ilk olarak bizleri yaşam ve ölümün iç içeliğini gösteren “ Güneş ve Selvi” ağacını görüyoruz. Sonrasında Türk Konak Mimarisinin örneklerinden Çakırağa Konağı, bazilikal tipte yapılmış kare planlı halk arasında Aslanlı Camii olarak bilinen Ulu Camii, Sultan Şah Türbesi’ni gördükten sonra yöreye özgü Dokuma Atölyelerini buradaki Yöreye Özgü Ürün Alış Verişinin sonrasında kentten ayrılmadan önce yöreye özgü bir ev olan Andaç Evinde verilen çay molamızın ardından Ödemiş’e doğru yol alıyoruz. Ödemiş Kent Turumuzun ardından sonrasında İstanbul’a hareket ediyoruz. İzmir - Manisa - Balıkesir - Bursa üzerinden akşam saatlerinde İstanbul’a varıyoruz.

REZERVASYON FORMU